Cudowny świat pokemonów. Rozgrywki toczą się w regionie Unova! Wybierz startera i ruszaj na poszukiwanie przygód!
Razem z moim małym starterem Axew'em oraz pokemonem ze schroniska - Timburr'em - zadowolona wyruszam w podróż po Unovie.
Idę przed siebie...
Widzisz Sandile'a i Shiny Oshawott'a ( czy jak to się tam pisze )
PS. Chcesz może zostać MG?
Z miłą chęcią mogę zostać
---
Postanawiam złapać jednego z nich. Mój wybór pada na Sandile'a, ponieważ w dzieciństwie gdy Pokemony mi pomagały, Sandile zawsze częstował mnie smacznymi jagodami, a Oshawotty w niczym nie pomagały. Podchodzę do małego krokodylka i mówię: - Hej mały, chciałbyś się do mnie przyłączyć?
Sandile kiwnął głową.
- San Sandile! - powiedział wyciągając twój pokeball i rzucając go na ziemie. Łagodnie drasnął łapą Axew. Był gotowy do boju. Chciał na początek stoczyć bitwę.
---
Daj mi lin do obrazka jaki chcesz mieć pod tematem z tobą jako MG
- No dobrze, Axew Tunel i nie wyskakuj dopiero nie powiem!
---
Link do obrazka ---> http://images.wikia.com/pokemon/images/ … n_Rage.png
Sandile czekał spokojne i... Skoczył na pierwsze lepsze drzewo. Zaatakował Kamiennym ostrzem w ziemie.
- Wyskocz w bok, tak aby Cię nie trafił i zaatakuj znienacka Rysą!
Udało się. Sandile został trafiony i jest NDW :O
- Świetnie Axew, jestem z Ciebie dumna! Tylko tak dalej! A teraz Pokeball.... Start!
Sandile został złapany. Wyszedł z pokeballa.
- San Sandile!
Uśmiecham się do mojego nowego Pokemona. - Cieszę się, że Ciebie złapałam. A teraz czas zeskanować Cię w Pokedexie. - mówię i sprawdzam płeć, zdolność itp. Sandile'a